Tražiti jednoga Boga

Gospode, ti razumiješ da mi ne možemo tako lako odbaciti svoje idole za koje se grčevito držimo tražeći u njima spas, dok se ti ne objaviš kao veliki, silni, Bog spasitelj. Kako da mi krhki ljudi odbacimo pojas za spašavanje na nemirnom moru naših života, dok spasilački brod nije na vidiku? Znamo da nas spasilački pojas neće spasiti usred uzburkanog oceana, ali odbaciti nam ga nije dano osim ako svjesno i namjerno odlučimo umrijeti.

Gospodine, smiluj se.

Starozavjetni proroci opetovano traže od Izraela da odbaci svoje idole na temelju čuda Izlaska. Bog im se objavio kao spasitelj i osloboditelj na koga mogu računati, samo se moraju prisjetiti što je za njih učinio izvevši ih iz Egipta.

Većinsko je ljudsko iskustvo da tražimo Božju pomoć u našim često ne lakim životnim situacijama. A Isus reče (i ta mi je misao jedna od najsnažnijih u cijelom mom vjerničkom iskustvu); ‘Tražite najprije kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a ostalo će vam se nadodati!’ Sve što tražimo, a nije On, jesu idoli. Sve ono što nam je važnije od jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje. Traženje jednoga Boga zajednički je nazivnik svih svetaca.

Jedna misao o “Tražiti jednoga Boga”

  1. Da, Gospodine budi blizu našoj nemoči našim teškim kušnjama. Pomozi nam iziči prema Tvojoj blizini.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s