Veliki mrak

Uzevši od zalogaja koji mu Isus dade, Juda iziđe u mrak. Za mraka s oružjem dođoše u Getsemanski vrt. Za mraka su ga vodali od jednog do drugog velesvećenika pa upravitelju. I kad ga konačno za dana razapeše, opet na svijet pade mrak. Veliki mrak.

A što bi sa svjetlošću koje bijaše u njemu (Mt 6.23)? Je’l ostala svjetlom ili je potamnjela?  Do kraja je vjerovao Ocu, ali za trenutak vlast tame bijaše takva da je ostavljenost izgledala kao jedino obješnjenje Velikog mraka. Da je i ta svjetlost potamnjela ovaj bi svijet postao pakao. Iz mraka ovoga svijeta, on pođe na još tamnije mjesto: sašao je nad pakao. Nad to strašno, mračno mjesto. Svijet u tom trenutku ostade u posvemašnjem, velikom mraku. I to njegovo unutrašnje svjetlo (duh) o kojemu je propovijedao na gori, rasvijetlilo je one koji tamo prebivahu (1 Pt 3. 18-20).

Jedna misao o “Veliki mrak”

  1. Krist je također rekao: “Vi ste svjetlo svijeta!” Nije rekao: “Budite svjetlo!” Nego: “Vi STE svjetlo svijeta!” Od onih kojima je prije toga govorio o blagoslovima i koje je odabrao i pozvao, očekuje se da svijetle tim istim svjetlom kojim je i sam svijetlio. Rekao je i kako, ne da se mi proslavimo, već; “Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.” (Mt.5:14)
    Svijetlimo li i proslavljamo li Boga na način koji se od nas očekuje?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s