Od karnevala do vjere

U mnoštvu koje koja se zabavlja i u zabavi nalazi isključivi smisao svog postojanja, gospodari tijelo. Novac je tu bog. Karneval – tijelo.

Neki ćute da ih to baš i ne ispunjava do kraja, naslućuju da srce, unatoč gomilanju novih oblika zabave, ipak ostaje prazno. Pa zato u ‘hramu’ prinose žrtvu. Duša tu caruje. Religija – duša.

A neki pak, željni izvora, kreću i dalje tim putem koji, iako slobodan, ipak ostaje težak, strm i uzak pa dolaze do izvora svog postojanja i u njemu nalaze spokoj. Duh pronalazi slobodu. Vjera – duh.

Jedna misao o “Od karnevala do vjere”

  1. Karneval je samo razvojna faza ljudske osobnosti. Biti prihvaćen u nekom drugom obliku nego što u stvarnosti jesi . Uz to smijeh i radost koji su čovjeku potrebni. Neki ljudi nikad tu fazu ne prevaziđu. No po mom mišljenju u karnevalima je najtragičnije to što se djecu tjera da u ružnim multipliciranim spužvastim kostimima paradiraju zbog tuđeg zadovoljstva ,da svoje potrebe dokazivanja obuku u ljepotu djetinjstva.
    Mnoga djeca su prilikom toga veoma nesretna i boje se , pa im se na sreću, zbog toga ,karnevalske povorke zamjere za čitav život.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s