Gle tko to govori

Watchman Nee, govoreći o važnosti molitve, piše: ‘u molitvi nam Bog pokazuje što on želi.’

Ali jako je malo vjernika koji molitvu tako razumiju. Uglavnom se molitva doživljava kao sredstvo obavještavanja Boga o našim potrebama i željama. Kaže se da u Bibliji Bog govori nama, a u molitvi mi njemu. Ali ako je Bog živi Bog onda baš u molitvi shvaćenoj i doživljenoj kao susret on može progovoriti i ‘pokazati što želi’, kako kaže Nee.

Ako dakle valja naučiti čuti Božji glas, kako se to uči? Ne kaže li Isusove onima koji su ‘istraživači Pismo, misleći u njemu naći život’ (Ivan 5.37) da nikad nisu čuli njegova (Božjega) glasa? I onda dodaje: ‘A nećete doći k meni…’ Te riječi sugeriraju da život nije u knjizi već u osobi. Knjiga govori o nečemu, ali ne može izravno posredovati to ‘nešto’ (kad bi to bilo moguće, pismoznanci bi bili najpobožniji ljudi…). Zato nam valja doći Ocu i dobi(va)ti život. Taj dolazak njemu nazivam molitvom. Molitva je dinamičan proces, komunikacija.

Iz mojih bilješki 11. studenoga 2008.

Jedna misao o “Gle tko to govori”

  1. Doći k Ocu , je ponekad lako ali često veoma , veoma teško. Jer poziv dolazi od Gospodina a ne od našeg nastojanja da dođemo k njemu.
    .A i kad počnemo nabrajati i uvjeravati Ga što nam sve treba , najčešće doživljavamo da nas uopće ne sluša. Ali kad poziv dođe uistinu od Njega onda nema te potrebe koja je veća , važnija i potrebnija od ljepote i zanosa Njegovog prisustva . Dovoljno je samo biti u Njegovom prisustvu , i ne usuđuješ se pokrenuti misao u bilo kojem drugom pravcu da ne bi sva ta ljepota nestala.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s